Rokov tek po šmarskih bregih 2022 – prijavnina za 27 km kolesarsko traso Po Marjanovi poti s kolesom

20.00  10.00 

Na zalogi

Na voljo imamo 10 pol cenejših skupinskih prijavnin za 27 km kolesarsko traso Po Marjanovi poti s kolesom, ki bo 18. 6. 2022 v Šmarju pri Jelšah kot ena izmed tras na prireditvi Rokov tek po šmarskih bregih 2022.

Na Polovički ponujamo promocijski paket 10 skupinskih prijavnin za 27 km kolesarsko traso Po Marjanovi poti s kolesom po polovični ceni. In sicer namesto po redni ceni 20 €, so promocijske prijavnine v omejeni količini na voljo po zgolj 10 €.

Dodatna ponudba: 50 % cenejša skupinska prijava za 3 osebe za Krpanov vzpon (na sv. Rok) – TUKAJ

Podrobnosti o ostalih trasah in prijavninah najdete na www.rokovtek.si

*Ob naročili prijavnine in po plačilu boste ob računu prejeli nadaljnja navodila za prijavo.

*Orgaqnizator dogodka je: Tekaško društvo Rokov tek Šmarje pri Jelšah

Opis

Osem izvedb Rokovega teka (TD Rokov tek), štiri izvedbe Teka po šmarskih bregih (ŠD ŠMARJE) in dve “koronski” leti, ko prireditev v Šmarju pri Jelšah skoraj ni bilo, so podlaga novega koncepta prireditve s prav tako novim imenom Rokov tek po šmarskih bregih, ki se bo prvič zgodil 18. junij 2022 v sklopu praznovanja občine Šmarje pri Jelšah.

Če ste zamudili to akcijsko ponudbo so prijavnine do 30. 3. 2022 na voljo po promocijskih cenah! Prijavite se TUKAJ.

Rokov tek po šmarskih bregih je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Sodelujoči se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva. Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program, ki se bo odvijal na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah skozi celoten dan.

Kljub tekmovalnemu značaju na eni izmed prog in vključitvi v Štajersko koroški pokal je bistvo Rokovega teka po šmarskih bregih netekmovalnost, rekreacija in druženje, privlačna pokrajina pa še doda svojevrsten značaj prireditvi. Organizatorji pri izvedbi dogodka dajejo poseben poudarek mladim, družinam in rekreativnim tekačem, pohodnikom in kolesarjem. Prav za vsakega se najde proga, tako da izgovorov za neudeležbo ni. Katera proga vam je najljubša, lahko razkrijete tudi na Facebook strani Rokovega teka po šmarskih bregih.

Trase primerne za staro in mlado ter rekreativce in profesionalce

Dogodki Rokovega teka po šmarskih bregih se odvijajo skozi celoten dan po raznoliki pokrajini kozjanskih gričev, ki jih dopolnjujejo naravne, kulturne in turistične znamenitosti.

Opis trase Po Marjanovi poti s kolesom in ostale trase:

PO MARJANOVI POTI S KOLESOM (27 KILOMETROV)

Na Rokov tek po šmarskih bregih ste dobrodošli tudi vsi, ki vam tek ali hoja ne dišita preveč in se raje podate na kolo. Kolesarjenje poteka po občini Šmarje pri Jelšah, je netekmovalnega značaja in poteka v spomin na Marjana Čuješa, nekdanjega občinskega svetnika in nekdanjega podžupana občine Šmarje pri Jelšah, ki je 25 let opravljal funkcijo tajnika Občine Rogaška Slatina. Marjan je bil izjemno dejaven v več društvih, aktiven rekreativni športnik, v zadnjih letih predvsem kolesar in človek, ki je vedno znal prisluhniti in poiskati rešitev. Zahtevna a izjemno zanimiva proga s čudovitimi razgledi poteka izpred cerkve sv. Roka čez Predenco, Ločnec, Orehovec, Tinsko, Malo Zibiko, Spodnje Mestinje, Brecljevo, Ješovec, s ciljem v Šmarju pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom). Na poti vas seveda pozdravijo z lokalnimi dobrotami, veliko vzpodbude in dobre volje, ki vam vlije nove moči za na pot.

Več informacij in nakup prijavnin (promocijska cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

Prijavnina na to traso vključuje organizirano tekaško prireditev, ki vam bo ponujala:

 • Pogostitev z domačimi dobrotami ob progi, pijača in malica v cilju,
 • spominsko medaljo in darilo organizatorja ali sponzorja,
 • možnost masaž in sprostitve mišic po zaključenem kolesarjenju,
 • varstvo otrok med vašim nastopom,

Pripravljamo tudi pester spremljevalni program skozi cel dan.

 • koncert za otroke – POSKOČNI DEJAN in otroški program z nastopom vrtčevskih otrok,
 • mednarodno srečanje godb,
 • kulinarično doživetje z Gostilno Krpan,
 • večerna zabava z DEJAN DOGAJA BEND.

Druge ponujene trase:

 • KRPANOV VZPON (NA SV. ROK)
 • 11,5 KILOMETRSKI JAGROV TEK (ŠIK POKAL + POHODNIKI)
 • REKREAZA+ 3 KILOMETRSKI TEK
 • OKI DOKI OTROŠKI TEKI

Več info in podrobnosti ostalih tras: www.rokovtek.si