Rokov tek po šmarskih bregih 2022 – Skupinska prijava za 3 osebe za Krpanov vzpon (na sv. Rok)

24.00  12.00 

Samo še 3 na zalogi

Na voljo imamo 10 pol cenejših skupinskih prijavnin za Krpanov vzpon za tri osebe, ki bo 18. 6. 2022 v Šmarju pri Jelšah kot ena izmed tras na prireditvi Rokov tek po šmarskih bregih 2022.

Na Polovički ponujamo promocijski paket 10 skupinskih prijavnin za Krpanov vzpon za tri osebe po polovični ceni. In sicer namesto po redni ceni 24 €, so promocijske prijavnine v omejeni količini na voljo po zgolj 12 €. Promocijska cena velja najkasneje do 31. 3. 2022 oz. za prvih deset kupcev.

Redni cenik za Krpanov vzpon za tri osebe:

Do 31. 3. 2022: Cena prijave ene osebe v sklopu skupine treh oseb je 7 €, oz. za celotno ekipo treh tekačev 21 €.

Od 1. 4. 2022 do zadnjega dneva sprejemanja prijav, ki je 14. 6. 2022, bo cena prijave za enega tekača – v sklopu Krpanovega vzpona za tri osebe – 8 €, oz. celotno ekipo treh tekačev 24 €.

Dodatna ponudba: 50 % cenejša prijavnina za 27 km kolesarsko traso Po Marjanovi poti s kolesom – TUKAJ

Podrobnosti o ostalih trasah in prijavninah najdete na www.rokovtek.si

*Ob naročili skupinske prijavnine in po plačilu boste ob računu prejeli nadaljnja navodila za prijavo vaše ekipe na tek.

*Orgaqnizator dogodka je: Tekaško društvo Rokov tek Šmarje pri Jelšah

Opis

Osem izvedb Rokovega teka (TD Rokov tek), štiri izvedbe Teka po šmarskih bregih (ŠD ŠMARJE) in dve “koronski” leti, ko prireditev v Šmarju pri Jelšah skoraj ni bilo, so podlaga novega koncepta prireditve s prav tako novim imenom Rokov tek po šmarskih bregih, ki se bo prvič zgodil 18. junij 2022 v sklopu praznovanja občine Šmarje pri Jelšah.

Če ste zamudili to akcijsko ponudbo so prijavnine do 30. 3. 2022 na voljo po promocijskih cenah! Prijavite se TUKAJ.

Rokov tek po šmarskih bregih je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Sodelujoči se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva. Poskrbljeno bo tudi za pester spremljevalni program, ki se bo odvijal na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah skozi celoten dan.

Kljub tekmovalnemu značaju na eni izmed prog in vključitvi v Štajersko koroški pokal je bistvo Rokovega teka po šmarskih bregih netekmovalnost, rekreacija in druženje, privlačna pokrajina pa še doda svojevrsten značaj prireditvi. Organizatorji pri izvedbi dogodka dajejo poseben poudarek mladim, družinam in rekreativnim tekačem, pohodnikom in kolesarjem. Prav za vsakega se najde proga, tako da izgovorov za neudeležbo ni. Katera proga vam je najljubša, lahko razkrijete tudi na Facebook strani Rokovega teka po šmarskih bregih.

Trase primerne za staro in mlado ter rekreativce in profesionalce

Dogodki Rokovega teka po šmarskih bregih se odvijajo skozi celoten dan po raznoliki pokrajini kozjanskih gričev, ki jih dopolnjujejo naravne, kulturne in turistične znamenitosti. Na voljo so naslednje trase:

 • KRPANOV VZPON (NA SV. ROK)

125 višinskih metrov, skoraj 800 m razdalje, največji naklon 31,7%. Vse to je KRPANOV VZPONVzpon med kalvarijo do cerkve sv. Roka, ki je eno izmed sedmih čudes Slovenije (start na ploščadi pred kulturnim domom, mimo Muzeja baroka, ob kalvarij do cerkve sv. Roka). Premierno tekmovanje na tej trasi, ki bo dalo tudi prvega rekorderja in rekorderko KRPANOVEGA VZPONA.

Vzpon pa ni nujno tekmovalne narave! Vzpodbujamo vas, da s še dvema prijateljema ali prijateljicama pridete na ta dogodek kot ekipa, in si popestrite dan, se zabavate in družite z nami.

Vsak udeleženec prejme:

 • spominsko medaljo
 • unikatno startno številko z vašim imenom
 • spominsko darilo sponzorjev

Prvi trije v moški in ženski kategoriji prejmejo:

 • Medaljo
 • nagrado sponzorja
 • Kristalni pokal Steklarne Rogaška Slatina

Več informacij in nakup prijavnin (promocijska cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

 • 11,5 KILOMETRSKI JAGROV TEK (ŠIK POKAL + POHODNIKI)

11,5 km Jagrov tek je namenjen vsem rekreativne udeležencem, tekmovalce in  pohodnikom. Tek je del Štajersko Koroškega pokala v tekih 2022. Trasa teka poteka po razgibanem terenu s startom pri cerkvi sv. Roka in se nadaljuje skozi Predenco, Ločnec, mimo Sedovške domačije, čez Kamenik in nazaj do Šmarja pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom). Na trasi bodo postojanke za osvežitev z vodo, pohodnike pa bo na Sedovški domačiji pričakala tudi pogostitev z domačimi dobrotami.

Več informacij in nakup prijavnin (promocijska cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

 • REKREAZA+ 3 KILOMETRSKI TEK

3 km RekreAZA + je tek za najstnike med 12. in 19. letom starosti (8 in 9 razred OŠ, srednješolci), za družine in ostale rekreativne udeležence prireditve, ki radi tečejo, a jim 11,5 km predstavlja prevelik izziv. Trikilometrski rekreativni tek se začne pri cerkvi Sv. Roka, zaključi pa se pred Kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah. Proga je speljana po nezahtevnem terenu mimo cerkve sv. Barbare in je z lahnim spustom več kot primerna za vsakogar, tudi če se na tek ni posebej pripravljal. Zapomnite si, pomembno je sodelovati in našim otrokom pokazati, da smo lahko skupaj aktivni kot celotna družina. Letos tri, prihodnje leto pa morda že 11,5 km.

Več informacij in nakup prijavnin (promocijska cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

 • OKI DOKI OTROŠKI TEKI

Oki Doki tek za predšolske otroke (300 m): Oki Doki tek na 300 m je namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom). Teče se 1 krog okoli občinske stavbe.

Oki Doki tek za šolske otroke (600 m tek): Oki Doki tek na 600 m je namenjen osnovnošolskim otrokom do vključno 7. razreda OŠ (start in cilj sta na ploščadi pred kulturnim domom). Teče se 2 kroga okoli občinske stavbe

3 km tek za 8. in 9 razrede OŠ in preostale tekače: Nezahteven tek za 8. in 9. razrede OŠ (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domov). Teka se lahko udeležijo tudi mlajši tekači, vendar tekmujejo v starostni skupino do 9. razreda OŠ. Tek je prav tako namenjen preostalim rekreativnim tekačem in celotnim družinam.

Več informacij in nakup prijavnin (promocijska cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.

 • PO MARJANOVI POTI S KOLESOM (27 KILOMETROV)

Na Rokov tek po šmarskih bregih ste dobrodošli tudi vsi, ki vam tek ali hoja ne dišita preveč in se raje podate na kolo. Kolesarjenje poteka po občini Šmarje pri Jelšah, je netekmovalnega značaja in poteka v spomin na Marjana Čuješa, nekdanjega občinskega svetnika in nekdanjega podžupana občine Šmarje pri Jelšah, ki je 25 let opravljal funkcijo tajnika Občine Rogaška Slatina. Marjan je bil izjemno dejaven v več društvih, aktiven rekreativni športnik, v zadnjih letih predvsem kolesar in človek, ki je vedno znal prisluhniti in poiskati rešitev. Zahtevna a izjemno zanimiva proga s čudovitimi razgledi poteka izpred cerkve sv. Roka čez Predenco, Ločnec, Orehovec, Tinsko, Malo Zibiko, Spodnje Mestinje, Brecljevo, Ješovec, s ciljem v Šmarju pri Jelšah (start pri cerkvi sv. Roka, cilj na ploščadi pred kulturnim domom). Na poti vas seveda pozdravijo z lokalnimi dobrotami, veliko vzpodbude in dobre volje, ki vam vlije nove moči za na pot.

Več informacij in nakup prijavnin (promocijska cena do 30. 3. 2022) – TUKAJ.