Rokovo poletje 2019

potrebujete
2
prihranek
6,0€
Potrebnih cekinov za naročilo: 2
Kako do cekinov?

Trenutna zaloga: 13

Podrobnosti o Rokovo poletje 2019

Ponujamo brezplačne vstopnice za koncerte Rokovega poletja 2019

------------------------------------

V Šmarju pri Jelšah se je že začelo že osmo glasbeno obarvano Rokovo poletje, v katerem se bo odvilo največ koncertov doslej.

Ljubitelji resne glasbe, zimzelenih melodij in jazzovskih ritmov bodo priča kar devetim glasbenim dogodkom, ki se bodo od junija do septembra zvrstili v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem in v atriju Muzeja baroka.

Rokovo poletje 2019, katerega glavni pokrovitelj je Občina Šmarje pri Jelšah, se je začelo na muzejsko poletno noč v soboto, 15. junija, in sicer z glasbeno uverturo tamburaškega orkestra iz Majšperka in gostjo Ano Ferme.

Na predvečer državnega praznika, 24. junija, sta prav tako v atriju Muzeja baroka nastopila Kaja Bicskey in Žan Stres, ki ju v zadnjem obdobju srečujemo pod umetniškim imenom Duo Fuoco.

Po lahkotnem začetku se je Rokovo poletje v vode resne glasbe podalo 27. junija z orgelskim koncertom v cerkvi sv. Roka, ko je gostilo orglarko Renato Bauer, izredno profesorico na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Prvi sklop Rokovega poletja 2019 zaključujemo s koncertom Dialogi, celjskega godalnega dua Haas-Firšt, in sicer 3. julija v cerkvi sv. Roka. Duo sestavljata izvrstna glasbenika Miha Firšt in Matej Haas, ki glasbeno sodelujeta že skoraj desetletje. Miha in Matej, sta zelo aktivna na glasbenem področju. Sta ustanovna člana komornega orkestra Ljubljanski solisti, ki je od leta 2010 izvedel vsa temeljna dela za godalni orkester. S Celjskim godalnim orkestrom sta kot solista izvedla virtuozni Gran duo concertante Giovannija Bottesinija za violino, kontrabas in orkester. Od leta 2015 pa tudi oba delujeta v simfoničnem orkestru Philharmonie Salzburg. Redno tudi skupaj komorno muzicirata, pri čemer se najpogosteje osredotočata na baročno glasbo.

V drugo polovico poletja bomo stopili z dvema koncertoma v muzejskem atriju, in sicer s predprazničnim koncertom Kvarteta Pušeljc 13. avgusta in jazzovskimi ritmi mlade skupine Chaves 17. avgusta.

Od klasike do tanga bomo v cerkvi sv. Roka 29. avgusta potovali s komornim godalnim orkestrom Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, na začetku septembra pa spoznali izjemno vokalno skupino Ingenium Ensemble, ki sicer pretežno nastopa v tujini, k nam pa jo pripelje njena članica Blanka Čakš. Veliki finale Rokovega poletja 2019 bo sredi septembra pripadel Harmonikarskemu orkestru Glasbene šole Rogaška Slatina z gosti.

Rokovo poletje 2019 bo tako ponovno doseglo vsak glasbeni okus.

Vstopnice po 6 € in abonmajske po 35 € so v prodaji v Muzeju baroka in na koncertih.

Več informacij: 031 575 056

Program:
sobota 15. junij muzejski atrij TAMBURAŠKI ORKESTER iz Majšperka – otvoritveni koncert v sklopu Poletne muzejske noči in praznika občine Šmarje pri Jelšah
ponedeljlek 24. junij muzejski atrij Duo Fuoco (Kaja Bicskey in Žan Stres)
četrtek 27. junij Sv. Rok ORGELSKI KONCERT – nastopa profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani RENATA BAUER
sreda 3. julij Sv. Rok Duo Haas-Firšt (violina in kontrabas) DIALOGI
torek 13. avgust muzejski atrij Predpraznični večer s kvartetom Pušeljc
sobota 17. avgust muzejski atrij “Proti Luni – s skupino Chaves” (Luka in Špela)
petek 23. avgust Sv. Rok Ingenium Ensemble – Blanka Čakš
četrtek 29. avgust Sv. Rok GODALNI SPREHOD OD KLASIKE DO TANGA, Ljubljanski godalni ansambel, solistki Jadranka Juras, Inga Ulokina
nedelja 15. september Sv. Rok Zaključek Rokovega poletja s Harmonikarskim orkestrom GŠ Rogaška Slatina in gosti

Pogoji koriščenja

Po oddanem naročilu boste prejeli e-pošto z nadaljnimi navodili.

Po administratorjevem potrdilu vašega naročila boste na e-pošto prejeli potrditveni kupon z navodili za njegovo koriščenje.

Podrobnejša navodila so podana v vsakem koraku postopka izpeljave nakupa.

Za naročilo te ponudbe potrebujete zahtevano število cekinov. Cekine pridobite z nakupom artikla v "redni ponudbi" ali z nakupom cekinov v desnem stolpcu.

Tudi z nakupom cekinov so vstopnice do 75% cenejše kot v redni prodaji

Brezplačne ponudbe so na voljo registriranim uporabnikom.

Če vstopnice naroččite zadnjih 24 ur pred dogodkom ne jamčimo, da bodo pravočasno potrjene. Če ne bodo, dobite cekina vrnjena, kljub temu vas vabimo, da jih naročite pred tem.