Potem pa Svizci nasankajo… (Lucija Čakš)

28.80 

Potem pa svizci nasankajo …je nadaljevanje slovenskega mladinskega skavtskega romana Potem pa svizci zavijejo … Znova izpod peresa Lucije Čakš.
Pisateljica mladim bralcem ponuja izmišljeno, a, kot pravijo skavti, ki so jo že prebrali, povsem pristno in realistično skavtsko pustolovščino, ki se dogaja na Zimovanju na Zgornji Sorici.

V ceno knjige je vključena tudi dostava. Po dogovoru možen tudi osebni prevzem v Šmarju pri Jelšah (031 306 890)

Kategoriji: ,

Opis

O izdelku:

Anže je prepričan, da so njegovi Svizci najboljši vod na svetu. Zdaj mora to le še dokazati vsem ostalim. Zimovanje na Zgornji Sorici, na katero se za tri dni odpravlja četa, se zdi odlična priložnost za to. Škoda le, da vodnik Risov ni ravno pripravljen sodelovati pri njegovem načrtu, ampak vsak trenutek izkoristi za posmehovanje. Še večji problem je, da Anžetovi možgani odpovejo vsakršno sodelovanje, ko je v bližini skodrana vodnica Vider. In ker v zgodbo vstopajo še njegovi štirje Svizci, vsak s svojo bero posebnosti, bi se zimovanje zlahka končalo s pravo polomijo. Se bodo fantje v težavah poskrili vsak v svojo luknjo ali stopili skupaj?

Odlomek iz knjige:

»Kje pa sploh je ta Ivanova koča na Zgornji Sorici?« je rekla bolj sama zase, zatopljena v prijavnico.

»Nekje na Gorenjskem,« je skomignil Tristan.

»Ah, ti si na Gorenjskem …« je rekla naveličano, odkorakala k pisalni mizi, odprla prenosnik in nekaj vtipkala v brskalnik.

Tristan se je z občutkom zmagoslavja odpravil po svoj telefon, ki je še vedno pocingljaval v neenakomernih intervalih.

A mu je padel iz rok, ko je mama za pisalno mizo zavreščala: »KAAAAJ?! Sem vas mislijo peljati?«

Stopil ji je za hrbet – v iskalniku je bila prvi zadetek slika koče s črnim opažem in skoraj brez oken. Res ni bila ravno privlačna.

»Ne razumem, kako je lahko kdorkoli sploh ustvaril tako grdo hišo, kaj šele, da bi tja na počitnice odpeljal otroke!« je komentirala in zmajevala z glavo.

»Ni govora.« Vstala je, prepognjeno prijavnico vrgla na mizo, poklopila zaslon in odkorakala. »Žal mi je, Tristan, ampak tjale te že ne pustim. Ni govora. Niiii govora!«

 

O avtorici:

Lucija Čakš se je rodila s priimkom Hrastar leta 1988 v Ljubljani, na veliko veselje staršev in treh starejših bratov.

Ker je vedela, da želi vse življenje pisati, je doštudirala novinarstvo na Fakulteti za družbene vede. Od 19. leta dela kot novinarka in urednica pri različnih medijih.

Leta 1996 so jo starši vpisali k skavtom, kar je bila vsekakor najboljša naložba v njeno prihodnost. Svoje spomine na skavtske prigode je namreč prelila v svoj prvi roman Potem pa Svizci zavijejo … (2021).

Sedaj živi z možem in tremi otroki nekje na Štajerskem podeželju in že snuje naslednjo knjigo.
Iz srca se zahvaljuje učiteljicam in profesoricam slovenščine ter knjižničarkam, ki Svizce priporočate v branje ali jih vsaj postavite na vidno mesto. Še posebej lepo pa pozdravlja vse otroke, ki o Svizcih pripovedujete pri bralni znački, o njih pripravljate seminarske naloge in govorne nastope!

Za vprašanja, pripombe, pritožbe, pohvale ali kar tako se ji lahko oglasite na lucija.caks24@gmail.com ali na Instagramu (@lucija_pise).

 

DOSTAVA: Izdelek lahko pričakujete z dostavo Pošte Slovenije, predvidoma v 3 delovnih dneh po prejetem plačilu.